Starkt första år för Troot Network – ”Vi utmanar både våra kunder och talanger”

Ett år har nu gått sedan Troot tog sitt finska framgångsrecept till Sverige. Med flera återkommande storkunder och en stark position på marknaden siktar bolaget på att växla upp sin affär.

Troot grundades i Finland av bl.a. Joona Haatainen och den tidigare MTV-stuntgruppen The Dudesons, där de redan 2014 identifierade ett glapp mellan efterfrågan och kompetens inom Influencer Marketing. Detta utgjorde grunden för vad som idag är Finlands största YouTube nätverk.

-Att vi nu tagit våra första steg in på den svenska marknaden och gjort detta med framgång känns fantastiskt. Vi har översatt våra tidigare år av erfarenheter och kompetens från den finska marknaden och effektivt applicerat detta i Troot Sverige, berättar Joona Haatainen, vd Troot.

Det starka första året i Sverige är ett resultat av framgångsrika samarbeten, noga utvalda talanger och ett redan etablerat och effektivt sätt att jobba med Influencer Marketing. Nyckelrekryteringen blev tidigt Daniel Strandberg, som kommer senast från Splay, med en bred erfarenhet inom Influencer Marketing-branschen. Daniel kliver nu upp till rollen som Country Manager i Sverige.

-Vi har under vårt första år i Sverige tagit en tydlig position på marknaden som till stor del är tack vare vår arbetsmodell där vi skapar värde både för våra kunder och våra talanger med full transparens. Med ett starkt förtroende och lyckade samarbeten tillsammans med exempelvis OnePlus, Microsoft, Elgiganten och Matsmart har vi inte bara bevisat för marknaden- men också för oss själva att vi har ett vinnande koncept, säger Daniel Strandberg.

Dom två senaste rekryteringarna är redan väletablerade ansikten inom Influencer Marketing. Emelie Wallrud har tidigare erfarenheter från United Screens och TV4’s satsning ENT, hon kliver nu in som producent hos Troot. I rollen som Creative Specialist hittar vi idag Emil Carl Larsson, med bakgrund som Creative Sales hos både United Screens och Cure.

-Vi är otroligt glada över att Emelie och Emil har blivit en del av vårt team där vi tillsammans kommer att fortsätta utveckla organisationen framåt med en målsättning att dubbla vår omsättning samtidigt som vi kommer att rekrytera nya talanger och medarbetare, avslutar Strandberg.